کود آلی چیست؟ تفاوت کود آلی با کود شیمیایی

کودهای آلی

کودها برای تأمین مواد غذایی و عناصر مورد نیاز گیاهان به خاک یا بافت گیاهان اضافه می‌شوند و کمبودهای خاک را برطرف می‌نمایند. کودها انواع مختلفی از جمله شیمیایی و آلی دارند. در این مقاله می‌خواهیم در مورد انواع کود آلی و تفاوت آن با کود شیمیایی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

کود آلی چیست؟

کودآلی (کمپوست) از ضایعات زراعی و کشاورزی، کودهای دامی و بقایای تخمیر شده‌ی زباله‌های شهری به دست می‌آید. این کود به دلیل طبیعی بودن هیچ ضرری برای خاک ندارد و باعث حاصلخیزی آن می‌شود. کودهای آلی از منابع گوناگونی تهیه می‌شوند، به همین دلیل دارای انواع مختلفی نیز هستند. در ادامه انواع کودهای آلی را بر اساس منشاء آن‌ها بیان می‌کنیم.

انواع کودهای آلی

انواع کودهای حیوانی(طیور و دامی)، کمپوست حاصل از: ضایعات کارخانه‌‌های قند، تخمیر زباله‌ها و فاضلاب شهری، ضایعات کشت و تولید قارچ خوراکی، بقایا و پسماندهای گیاهان(مانند شاخه و …)، تخمیر سبوس برنج و بسیاری از موارد دیگر، جزئی از کودهای آلی محسوب می‌شوند.

کود آلی

دلایل استفاده از کودهای آلی

استفاده از کودهای آلی مزایای زیادی دارد. در ادامه به برخی از مزایای کودهای آلی اشاره می‌کنیم.

– کودهای آلی احتمال فرسایش خاک را کاهش می‌دهند و پایداری خاک را حفظ می‌کنند.

– منبع مواد مفید و مغذی مانند نیتروژن، گوگرد، فسفر، کربن و … برای گیاهان هستند.

– به رشد ریشه‌ی گیاهان کمک می‌کنند.

– به حفظ عناصر غذایی در خاک کمک می‌کنند.

– سرعت نفوذ آب در خاک را افزایش می‌دهند.

– اثرات منفی محیطی بر روی خاک را کاهش می‌دهند.

– از سفت و سخت شدن، تراکم و فشردگی و نفوذناپذیر شدن خاک جلوگیری می‌کنند.

تفاوت کود آلی با کود شیمیایی

کودهای آلی کاملا طبیعی هستند، اما کودهای شیمیایی به صورت مصنوعی تولید می‌شوند. درصد مواد غذایی موجود در کودهای شیمیایی بیشتر ازکودهای آلی است اما کودهای آلی علاوه بر مواد غذایی فواید و مزایای دیگری از جمله حفظ ساختار و حاصلخیزی خاک، کمک به رشد گیاهان و … دارند. در حالت کلی می‌توان گفت هر دوی این کودها در صورتی که به صورت مناسب و اصولی استفاده شوند، می‌توانند برای رشد گیاهان و افزایش مرغوبیت خاک مؤثر باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 × = 63