اهمیت شخم زدن در زراعت

اهمیت شخم زدن در زراعت

شخم زدن، کاری نسبتا وقت گیر است. مرحله‌ای از زراعت که اگرچه به لطف تکنولوژی، دیگر انجام دادن آن چندان دشوار نیست، اما همچنان احتمال این که کشاورزان این مرحله از کشاورزی را به دلیل دشواری بیش از حد نادیده بگیرند وجود دارد.

به طور کلی، اکثر بذرها در عمق یک اینچی خاک کاشته می‌شوند و کشاورزان با شخم زدن محیط، خاک را از لحاظ فیزیکی سست می‌کنند، تا اینگونه شانس رشد بذرها را افزایش دهند. خاک ممکن است توده‌ای و متراکم باشد، کشاورزان کارکشته می‌دانند که کشت و کار در محیطی با خاک توده‌ای و متراکم تا چه اندازه سخت و دشوار است. شما می‌توانید با کمک ابزارهای شخم زنی، توده‌های متراکم خاک را از بین ببرید و اینگونه کاشت گیاهان را برای خودتان راحت‌تر کنید.

شخم زدن فرآیند تجزیه مواد معدنی را با افزایش میزان اکسیژن تسریع می‌کند تا اینگونه میزان مواد غذایی که در اختیار گیاهان قرار می‌گیرد افزایش پیدا کند. یکی دیگر از مشکلاتی که به کمک شخم زدن رفع می‌شود، مشکل کشاورزان به علف‌های هرز است. علف‌های هرز بر سر آب و مواد غذایی، رقابت تنگاتنگی را با محصولات کاشته شده شکل می‌دهند. چنین رقابتی می‌تواند موجب ضعیف شدن و یا حتی از دست رفتن محصولات کشاورزی شما شود.

شخم زدن ریشه علف‌های هرز را به صورت مکانیکی می‌شکند تا بدین صورت از رشد علف‌های هرز جلوگیری کند. اگر کشاورزان برای جلوگیری از رشد علف‌های هرز از این تکنیک‌ها استفاده کنند، دیگر نیازی به استفاده از سموم علف کش ندارند و اینگونه محصولات سالم‌تری را روانه بازار می‌کنند. به نسبت این که خوشه گندمی که برداشت کرده‌اید، تا چه میزان خالی از علف‌های هرز باشد، قیمت محصول شما بالا و پایین می‌رود.

شخم زدن و سایر تصمیمات یک کشاورز

شخم زدن و سایر تصمیمات یک کشاورز

کاشت بذر، همواره وابسته به آب و هوا است. کشاورزان باید برای جوانه زدن بذرهایشان آنقدر صبر کنند تا دمای خاک به بالای پنجاه درجه فارنهایت برسد. هرچه رنگ‌ خاک سیاه‌تر باشد، میزان بیشتری از حرارت خورشید را جذب می‌کند، بنابراین سرعت جوانه زدن بذر در خاک سیاه به مراتب بیشتر است. نکته قابل توجه این است که اگرچه شخم زدن باعث رو آمدن خاک سیاه می‌شود، با این حال شخم زدن بدون برنامه می‌تواند خاک را تخریب کرده و موجب فرسایش خاک شود.

کشاورز باید شخم زدن را به گونه‌ای انجام دهد که آسیبی به میکرواروگانیسم‌های خاک وارد نشود. نمی‌توان اینطور عنوان کرد که شخم زدن، به غیر از فرسایش خاک هیچ ریسک دیگری را برای کشاورز در پی نخواهد داشت. یکی دیگر از ریسک‌های بدون برنامه، آسیب پذیر شدن خاک در برابر باد و آب است.

تمام این فاکتورها در کنار یک دیگر، کشاورز را وادار به اتخاذ تصمیم نهایی می‌کنند. اگر محل کشت را از نظر خاک شناسی و اقلیمی بررسی کرده‌اید و از در امان بودن خاک محل کشتتان مطمئن هستید، شک به دلتان راه ندهید و حتما خاک محل کشت را حسابی شخم بزنید، با این حال اگر فکر می‌کنید شخم زدن محصولاتتان را تحت خطر قرار می‌دهد، بهتر است بی‌خیال آن شوید و از روش‌های دیگر کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 7 =