نیاز گیاهان اکسیژن ساز به اکسیژن

گیاهان اکسیژن ساز

احتمالا درباره خواص گیاهان اکسیژن ساز زیاد شنیده‌اید، اما آیا می‌دانید که خود این گیاهان اکسیژن ساز به چه میزان نیازمند اکسیژن هستند؟ احتمالا از این که گیاهان اکسیژن ساز حین فرآیند فتوسنتز، اقدام به تولید اکسیژن می‌کنند آگاهی دارید. طی فرآیند فتوسنتز، گیاهان کربن دی‌اکسید را جذب می‌کنند و با تولید اکسیژن، فضای پیرامون خود را مطبوع می‌کنند. متاسفانه با توجه دانش محدود عوام، گاهی پیش می‌آید که صاحبان گیاهان اکسیژن ساز به نیاز این گیاهان به اکسیژن بی‌توجهی می‌کنند. گیاهان اکسیژن ساز، جناگل را تبدیل به ریه‌های کره زمین کرده‌اند اما حتی اگر این مثال را نیز تعمیم دهیم، ریه‌های ما برای تامین اکسیژن بدن، خود نیازمند اکسیژن هستند. در ادامه این مقاله پیرامون نیاز گیاهان اکسیژن ساز به اکسیژن صحبت خواهیم کرد.

اکسیژن و گیاهان اکسیژن ساز، لیلی و مجنون طبیعت

سلول‌های گیاهی دائما از اکسیژن استفاده می‌کنند و حتی در برخی از شرایط، مصرف اکسیژن سلول‌های گیاهی، بیش از اکسیژنی است که تولید می‌کنند. شاید از خودتان بپرسید که آیا گیاهان اکسیژن ساز، نمی‌توانند آن چه که تولید کرده‌اند را خود به مصرف برسانند؟ قضیه این است که گیاهان نیز مانند سایر موجودات زنده، تنفس فیزیولوژیک دارند. تنفس فیزیولوژیک، به طور کلی متفاوت از آن چیزی است که عوام تحت عنوان تنفس می‌شناسند و بدون آن آزاد کردن انرژی ممکن نخواهد بود.

فرآیند تنفس سلولی، درست برعکس فتوسنتز است و جاندارن طی آن با سوزاندن قندها، انرژی مورد نیاز خود را تامین می‌کنند. حیوانات کربوهیدرات مورد نیاز برای انجام تنفس سلولی را در غذاهایی که می‌خورند جست‌وجو می‌کنند و سلول‌های جانوری برای انجام تنفس سلولی، مستقیما از انرژی موجود در این غذاها استفاده می‌کنند. گیاهان اما برای تولید کربوهیدرات به فتوسنتز روی می‌آورند و سلول‌های گیاهی برای انجام تنفس سلولی، از همین کربوهیدرات تولید شده طی فتوسنتز استفاده می‌کنند.

اکسیژن و گیاهان اکسیژن ساز

با توجه به این که فرآیند تنفس سلول‌های گیاهان اکسیژن ساز، عموما هوازی است، در دسترس بودن اکسیژن سرعت این فرآیند را تا چندین برابر افزایش می‌دهد. زمانی که گیاه بتواند به نور مورد نیاز برای ادامه فرآیند حیات دسترسی داشته باشد؛ کم‌تر نیاز به تنفس سلولی پیدا می‌کند، اما اگر فاکتور نور را از محیط پرورش گیاهان حذف کنیم، آنگاه گیاه برای ادامه حیات خود به تنفس سلولی روی می‌آورد. توجه داشته باشید که بخش‌هایی از گیاه مانند ریشه و… که عموما توانایی فتوسنتز ندارند، همواره نیازمند اکسیژن هستند.

چرا باید گیاهان اکسیژن ساز را در خانه خود نگهداریم؟

بسیاری از پرورش دهندگان غیرمتخصص، پرورش گیاهان اکسیژن ساز را صرفا به منظور بهبود کیفیت هوای محلی که در آن زندگی می‌کنند پی می‌گیرند.  با این حساب ممکن است خواندن این مقاله شما را از پرورش گیاهان اکسیژن ساز دلسرد کرده باشد، اما  نگران نباشید، حجم اکسیژن تولیدی توسط یک گیاه سالم در بیست و چهار ساعت، همواره بیش از مقدار اکسیژنی است که به مصرف می‌رساند. آشپزخانه، یکی از مناسب‌ترین اتاق‌های منزل برای پرورش گیاهانی مانند گل یاسمن است. توصیه ما به شما این است که با تطابق شرایط مورد نیاز گیاه برای رشد با محیط خانه، میزان اکسیژن تولیدی گیاهان را به حداکثر رسانده و از طراوت گیاه خود لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 × = 49