6 نکته و اصل مهم درباره باغبانی و باغداری

نکات باغبانی و باغداری

اصول مهم باغبانی و باغداری برای مبتدیان

امروزه با گسترش زندگی ماشینی، بسیاری از افراد به باغبانی و ارتباط با گل و گیاه علاقه‌مند شده‌اند. آن‌ها تمایل دارند باغ یا باغچه‌ی خودشان را داشته باشند و خود به صورت مستقل به آن رسیدگی کنند. اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید، مطالعه‌ی این مقاله می‌تواند برایتان مفید باشد. در این مقاله نکات مهم و اصول لازم برای شروع باغبانی بیان می‌شوند. با ما همراه باشید.

نکات باغبانی و نگهداری از باغچه به زبان ساده

1- انتخاب گیاهان مناسب

گیاهان تنوع بالایی دارند و هر کدام با آب و هوا و اقلیم خاصی سازگار هستند. ممکن است شما بدون توجه به آب و هوا و شرایط سازگار با یک گیاه، آن را به دلیل زیبایی، میوه و … انتخاب نمایید، در صورت عدم سازگاری گیاه با خاک و آب و هوای محل کاشت، گیاه به احتمال زیاد طراوت و زیبایی لازم را نخواهد داشت، در صورت گلدار بودن ممکن است گل ندهد و یا در صورت میوه‌دار بودن، هیچ ثمره‌ای نداشته باشد، حتی در بسیاری از موارد کاشت گیاه در محل نامناسب می‌تواند باعث نابودی آن شود.

با توجه به موارد گفته شده، پیش از انتخاب گیاهان، حتما درباره‌ی شرایط و موقعیت محل کشت و خاک خود و همچنین درباره‌ی شرایط سازگار با گیاه موردنظر، اطلاعات لازم را جمع‌آوری نمایید.

2-زمان کاشت

بسیاری از گیاهان نسبت به آب و هوا حساس هستند، بنابراین باید به زمان و فصل مناسب برای کاشت گیاهان توجه لازم را داشته باشید. به عنوان مثال گیاهانی که برای فصل گرما مناسب هستند، نباید در زمان شروع سرما کاشته شوند.

3- زمان هرس

یکی از مهمترین نکات باغبانی ، انتخاب زمان مناسب برای هرس گیاهان می‌باشد. زمان هرس برای گیاهان مختلف متفاوت است. بنابراین از زمان مناسب برای هرس گیاهانتان اطلاعات کسب کرده و سپس اقدام به هرس آن‌ها نمایید.

4- توجه به نور و سایه

گیاهان از نظر نور مورد نیاز خود متفاوت هستند و بعضی از آن‌ها برای رشد به نور زیاد و بعضی به نور کمتری نیاز دارند. شما با کسب اطلاعات درباره‌ی گیاهان موردنظر خود، می‌توانید محل مناسبی را برای کاشت هر گیاه در نظر بگیرید. به عنوان مثال گیاهی را که نیاز به نور زیادی دارد در محل پر نور باغ یا باغچه و گیاهی را که با سایه سازگاری بیشتری دارد، در محل سایه‌دار بکارید.

اصول باغبانی

 

5- مقابله با علف هرز

علف‌های هرز باید به طور مداوم کنترل و در صورت مشاهده کنده  ودور انداخته شوند. شما می‌توانید این کار را با دست و یا با ابزاری مانند بیل انجام دهید. اما از شخم زدن و کندن عمیق باغچه برای در آوردن علف‌های هرز جدا خودداری کنید. این علف‌ها معمولا به راحتی از خاک جدا می‌شوند، بنابراین نیازی به کندن عمیق خاک نخواهید داشت. رشد و تکثیر علف‌های هرز در فاصله‌ی زمانی کوتاه و با سرعت بالایی اتفاق می‌افتد، در صورتی که علف‌های هرز در زمان مناسب کنده نشوند، به مرور کل باغچه را در بر خواهند گرفت.

6- کود مناسب

یکی دیگر از نکات باغبانی ، انتخاب کود مناسب می‌باشد. هر نوع کودی برای افزودن به خاک مناسب نیست، بنابراین در انتخاب کود درست باید دقت لازم را داشته باشید. در حالت کلی بهتر است از کودهای شیمیایی کمتر استفاده کنید و در صورت نیاز از کودهای ارگانیک مانند کود کمپوست استفاده نمایید.

 سخن پایانی…

باغبانی نکات و اصول ریز زیادی دارد که لازم است بسیاری از آن‌ها را در طول کار و بر اساس تجربه فرا بگیرید. اما بعضی از آن‌ها نیاز به تجربه ندارند و با جمع‌آوری اطلاعات در زمینه‌ی گیاهان مورد نظر قابل فراگیری هستند. به عنوان مثال زمان مناسب برای آبیاری گیاهان، محل کاشت، نحوه‌ی نگهداری در برابر سرما، نوع ریشه‌ی گیاه، ارتفاع لازم برای کاشت گیاه و بسیاری از نکات از این دست، جزء این موارد هستند. در این مقاله 6 مورد از مهمترین نکات باغبانی بیان شدند اما عدم ذکر موارد دیگر دلیل بر بی‌اهمیت بودن آن‌ها نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 × 1 =