میوه پرتقال یکی از محبوبترین میوههایی است که اگرچه تا چند سال پیش فقط در شش ماهه دوم سال در بازار موجود بود، اما امروزه هر وقت که بخواهید در دسترستان است. با توجه به شرایط محیطی اقلیمهای گوناگون، انتخاب طبیعی موجب به وجود آمدن گونههای متفاوتی از میوه پرتقال شده که هرکدام طعم، رنگ و بوی متفاوتی دارند.با پیشرفت علم ژنتیک، پای انسان نیز به سیر تکامل میوهها باز شده و بدین ترتیب محصولات جهش یافتهای به وجود آمدند که امروزه به محصولات تراریخته شهرت پیدا کردهاند. در ادامه این مطلب با معرفی گونههای مختلفی از میوه پرتقال، شما را به چشیدن طعمی جدید از یک میوه نام آشنا دعوت میکنیم.
پرتقال navel
آقا شما وقتی میری میوه فروشی به آقای میوه فروش میگی “جناب، یک کیلو پرتقال بده”، آقای میوه فروش به صورت پیش فرض بهت پرتقال navel میده. گونه navel یا به زبان علمی سیتروس سیننسیس، پوست نازکتری نسبت به گوشتشان دارند. Navel به فارسی به معنای “ناف” است، حالا شاید از خودتان بپرسید که چرا این گونه از پرتقال به ناف شهرت پیدا کرده؟ دلیلش این است که در مرکز این پرتقال، قسمتی وجود دارد که از نظر ظاهری شباهت نسبتا زیادی به ناف انسان دارد. این بار که خواستید پرتقال بخورید، حتما به قسمت ناف آن توجه کنید.
گونه mandarin
گونه mandarin معمولا با نارنگی اشتباه گرفته میشود. پوست mandarin مانند نارنگی نازک است، اما خود این میوه اسیدیته کمتری نسبت به نارنگی دارد و البته شیرینتر از نارنگی است. گونه mandarin را میتوان گونه مادر بسیاری دیگر از اقسام پرتقال دانست، اقسامی که ممکن است از حیث طعم یا ظاهر متفاوت از یک دیگر باشند. خدا را چه دیدید؟ شاید یک عمر mandarin میخوردید و خیال میکردید مشغول خوردن نارنگی هستید.
گونه Clementine
گونه Clementine محبوبترین گونه پرتقال است، Clementine را میتوان درست مانند نارنگی به راحتی پوست کند و از طعم شیرین آن لذت برد. مهمترین تقاوت گونه Clementine با گونه mandarin، در آن است که میوههای مرتبط با گونه mandarin عموما هسته دارند، این در حالی است که Clementineها فاقد هرگونه دانه هستند و همین قضیه عاملی برای محبوبیت بیشتر آنها است.
پرتقال خونی
گونه خونی در بازار ایران فراوان یافت میشود، با این حال جز گونههای نادر پرتقال در سراسر جهان محسوب میگردد. اکثر مردم دنیا حتی فکرش را هم نمیکنند که پرتقال، رنگی به غیر از نارنجی داشته باشد و از دیدن رنگ یاقوتی گونه خونی شگفت زده میشوند. میوههای خونی، نسبت به سایر گونهها آب دارتر هستند، پوست ضخیمتری دارند و در خوش بو بودن همتا ندارند. رنگ و بوی فوقالعاده میوههای این گونه، محبوبیت آنها در ساخت و تزئین غذاهای گوناگون توجیه میکند.
این بار که خواستید میوه بخرید، کمی بیشتر به نژاد آن توجه کنید. قطعا حین خوردن میوه متوجه تفاوت طعم میوهها خواهید شد و اگر بدانید هر طعم متعلق به کدام نژاد است، آن وقت میتوانید حین خرید کردن یک راست سراغ طعم مورد علاقه خود بروید تا بدین ترتیب لذت بیشتری از میوه خوردن ببرید و حتی کودکان بد غذای خود را وادار به خوردن میوه کنید.